Medisch Fitness

Maak je klaar voor medische fitness

Veel mensen met een blessure komen als eerste terecht bij de huisarts. Deze mensen krijgen vaak het advies om ‘rustig aan te doen en het maar even af te wachten’. Er is een mogelijkheid dat hierdoor de pijn zal verdwijnen en de patiënt zal denken dat het probleem is opgelost. De kans is echter groot dat dezelfde klachten weer terugkomen na het opnieuw belasten. Er is dus een behoefte aan medisch fitness.

Bewegen is goed voor jouw gezondheid. Jij voelt je fitter, blijft beter op gewicht en voelt zich minder snel moe. Heb jij moeite met bewegen, bijvoorbeeld omdat je herstellende bent van een ziekte of een operatie? Of schouder- knie en rugklachten. Samen met de trainer wordt uitvoerig besproken wat de klachten zijn. Wanneer je al een therapeutische behandeling hebt ondergaan, kunnen deze zelfs goed worden opgepakt door onze trainers. De trainingen zijn gericht op Self medical release-technieken, stretchen, stabiliteitstraining en revalidatie ten aanzien van een krachtvermogen tot maximaal 70%. De trainingen zijn gericht op coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid.

Dan is natural body medische fitness misschien wat voor jou. Bij ons sport jij op een verantwoorde manier in een energieke, sociale omgeving onder begeleiding van een bewegingsspecialist.

Heb je nog geen eerdere therapeutische behandeling ondergaan, dan zal er middels een vrijblijvend intake-gesprek in kaart worden gebracht wat de klachten precies zijn om vervolgens een periodisering op te stellen